Club-sport-beleidsplan van B.C. Flying Pins

 

B.C. Flying Pins: wie zijn we, wat doen we?

Wij zijn B.C. Flying Pins, één van de oudste bowlingclubs (sinds 1999) uit Bowlingcenter Anglo te Hamme. Onze missie is om de inwoners in Hamme en omstreken bekend te maken met de bowlingsport . Het is de bedoeling om onze clubleden hun sport of hobby te laten uitoefenen ieder op zijn of haar niveau en in een sfeer van kameraadschap en respect. We benutten onze jarenlange ervaring en expertise ten volle om deze doelstelling te realiseren.

Iedere dinsdag van september tot midden mei organiseren wij onze ‘league’. Dit is een interne competitie onder de clubleden waarbij het verschil in niveau tussen de spelers weggewerkt wordt met een systeem van ‘handicap’. Er worden verschillende klassementen bijgehouden in scratch en handicap, ook voor de topseries en topscores. Tenslotte is er ook een Beker van de Voorzitter (The A-Cup) die betwist wordt in 7 shiften met een finale op het einde van het seizoen.

Iedere vrijdag van september tot midden mei nemen wij deel aan de Interteams van VBSF (Vlaamse Bowling Sport Federatie). In het seizoen 2021-2022 spelen wij met twee teams in afdeling 3A en 3B over 22 speeldagen zowel thuis als uit in de provincie Oost- en West-Vlaanderen. Deze competitie wordt gespeeld in het volgende format: een team van 5 spelers tegen 5 en dit over 3 games. BC Flying Pins beschikt hiervoor over een kern van 22 competitiespelers.

Er wordt ook deelgenomen aan de bekercompetities:

        1. Beker Colin die gespeeld wordt over 4 games door ploegen van 3 spelers gelijktijdig thuis en uit.

        2. Beker van België die gespeeld wordt over 4 games door ploegen van 4 spelers gelijktijdig thuis en                   uit. Deze competitie wordt gespeeld over gans België.

Wij nemen ook deel aan de Interteams voor Veteranen (50+) waarbij één zaterdag per maand gespeeld wordt in 2 wedstrijden van 2 games van 4 spelers tegen 4. Deze competitie wordt in Oost- en WestVlaanderen gespeeld.

Er wordt ook deelgenomen aan de Vlaamse en Belgische Kampioenschappen, zowel individueel als in dubbels en trio’s , heren en dames apart en ook gemixt. Daarnaast is er mogelijkheid tot deelname aan toernooien die nationaal door de clubs georganiseerd worden en ook spelers uit het buitenland aantrekken.

Tenslotte organiseert B.C. Flying Pins 1x in de maand coaching op zondag namiddag tussen 16u en 18u voor spelers die zich willen verbeteren, ieder op zijn of haar niveau. Tijdens of na de dinsdag league worden spelers die dat wensen gecoacht. De club beschikt hiervoor over een goed opgeleide initiator met een diploma van de Vlaamse Trainersschool. Op deze manier werken wij verder aan uitbouw van onze club.

 

Anita Verhavert             Marit Mathys             José Hillaert              Eddy Pensaert                 Franky Praet

     Voorzitter                       Secretaris                  Sportleider              Schatbewaarder           Public Relations

          Het lidgeld wordt ieder seizoen door het bestuur bepaald. 
          
De lidgelden voor nieuwe leden in het seizoen 2021 - 2022 bedragen:

                  - Jeugdspeler < 14 jaar: gratis 

                  - Jeugdspeler tussen 14 en 18 jaar: 30€ 
                  - Leaguespelers: 50€
                  - Competitiespelers: 75€